Komt je partner uit het buitenland? 5 leuke tips om je bruiloft hier én daar te kunnen vieren

Komt je partner uit het buitenland? 5 leuke tips om je bruiloft hier én daar te kunnen vieren

Jullie hebben trouwplannen en zijn natuurlijk op zoek naar de perfecte trouwlocatie. Je kunt elkaar het ja-woord geven op een boerderij, kasteel of hoeve in Nederland. Of wat dacht je van een huwelijk op het strand of in het bos? Maar wanneer je partner uit het buitenland komt, kun je er ook over na denken om te trouwen in het buitenland. Dit is voor velen een droom, maar uiteindelijk zijn er maar weinig mensen die daadwerkelijk gaan trouwen in een ander land. Op zich wel logisch, want bij een huwelijk in het buitenland komt veel kijken. Wie nodig je bijvoorbeeld uit? Hoe regel je de reis en het verblijf van je gasten? Hoe vind je en geschikte locatie? Hoe vind je en fotograaf en DJ in een ander land en is een huwelijksvoltrekking in het buitenland eigenlijk wel geldig? Wij hebben 5 leuke tips voor je op een rijtje gezet om je bruiloft hier én daar te kunnen vieren. 

 

1. Waarom trouwen in het buitenland?

Nog voordat je op zoek gaat naar de perfecte trouwlocatie, moet je je afvragen waarom je eigenlijk in het buitenland wil trouwen. Wil je in het buitenland trouwen omdat het je romantisch lijkt of komen jij en/of je partner uit het buitenland? En als je dan besloten hebt om te trouwen in het buitenland, heb je dan een bepaald land in gedachten of zijn er verschillende bestemmingen die je aanspreken? Een bruiloft in het buitenland klinkt wel heel romantisch, maar er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Ook vergt het meer organisatie en tijd dan wanneer je besluit in Nederland te gaan trouwen. Daarnaast vraagt een bruiloft in het buitenland ook meer van je gasten. Afhankelijk voor welk land jullie hebben gekozen, moeten de gasten vaak een dag voor het huwelijk al op bestemming zijn. Meestal kan men alleen per vliegtuig op bestemming komen. Gasten die hoogzwanger zijn, vliegangst hebben of oud zijn, doe je er al geen groot plezier mee. We willen je hiermee zeker niet afschrikken, maar je moet wel realistisch blijven. Denk goed na over de mogelijke consequenties.

 

2. Is je huwelijk in Nederland rechtsgeldig?

Niet alle huwelijken die gesloten worden in het buitenland, zijn in Nederland rechtsgeldig. Je kan dus niet overal ter wereld trouwen en er maar vanuit gaan dat je officieel bent getrouwd. Ieder land ken zijn eigen regels en verbinden andere voorwaarden aan een rechtsgeldig huwelijk. Dit is iets wat je van te voren goed moet uitzoeken. Je kunt vooraf bijvoorbeeld contact opnemen met de ambassade om te vragen naar de regels. Zij kunnen je de volgende informatie geven:

  • de documenten die je nodig hebt om te trouwen
  • de noodzaak van ondertrouw / melding van het huwelijk
  • de legalisatie en registratie van jullie huwelijk

 

 3. Vier je het groot of klein?

Nadat je je budget hebt vastgelegd, is het belangrijk om zo snel mogelijk een inzage te krijgen van de kosten van een bruiloft in het buitenland. Mocht een huwelijk in het buitenland nu niet binnen jullie budget passen, dan wordt het misschien toch een mooie locatie in Nederland. De kosten zijn afhankelijk van het aantal gasten die jullie willen uitnodigingen. Een huwelijk in het buitenland is niet perse duurder dan een huwelijk in Nederland. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wil. En mocht een huwelijk in het buitenland nu echt niet binnen jullie kostenplaatje passen, dan zou je altijd nog de huwelijksreis naar jouw favoriete land kunnen boeken. Voor een bijzondere huwelijksreis moet je zeker even contact opnemen met Tenzingtravel. Van begin tot eind staan jullie wensen centraal. Zij doen er alles aan om voor jullie een perfecte huwelijksreis te regelen.

 

4. Een weddingplanner inschakelen of alles zelf regelen?

Wanneer je in Nederland trouwt, kun je eigenlijk alles zelf regelen. Maar wanneer je in het buitenland trouwt, is het zeker handig om een weddingplanner in te schakelen. Hij/zij kan je helpen met het vinden van de perfecte trouwlocatie, een fotograaf, muzikanten, kapster en bij het kiezen van menu’s. De trouwkleding kun je natuurlijk alvast in Nederland aanschaffen. Voor inspiratie kun je alvast een kijkje nemen op Honeymoonshop.nl. Er zijn trouwspecialisten in Nederland die ook werkzaam zijn in het buitenland. Dus mocht je een goede fotograaf op het oog hebben, vraag dan even of hij/zij met je mee kan reizen naar het buitenland.

 

5. Wat moet je regelen voor je gasten?

Wanneer je eenmaal de geschikte locatie gevonden hebt, zul je dit ongetwijfeld aan je gasten vertellen. Wanneer je gaat trouwen in het buitenland, moeten de gasten snel worden ingelicht. Zo geef je je gasten de gelegenheid om dingen te regelen met werk, opvang kinderen of de vakantie. De meesten zullen het fantastisch vinden dat je het buitenland gaat trouwen. Maar houd er ook rekening mee dat er gasten zullen zijn die niet zo enthousiast zullen reageren. Het is nogal wat… Wie draait er voor alle kosten op? Het vervoer ernaar toe, de accommodatie en de andere kosten die gemaakt moeten worden. Niet iedereen kan dat betalen natuurlijk. Denk goed na of jullie dit voor je gasten gaan vergoeden of dat ze het zelf moeten betalen. Heb je een keus kunnen maken? Laat dit dan z.s.m. aan je gasten weten, zo weten zij ook waar ze aan toe zijn.

  • Stuur je gasten bijtijds de trouwdatum en locatie door, zodat zij er een eventuele vakantie op kunnen afstemmen.
  • Laat je gasten weten war er in de buurt is te doen. De meesten gasten zullen bij een buitenlandse bruiloft minimaal een dag van tevoren aankomen. Wat kunnen zij dan zien en odnernemen? Geef ze tips over activiteiten in de omgeving mee.
  • Maak een lijst met accommodatie-opties in de buurt.
  • Stuur een routebeschrijving door. Zo weten je gasten precies waar het huwelijk plaatsvindt.
  • Maak een mini-paklijst. Is er bijvoorbeeld een zwembad? Geef dan aan dat ze zwemkleding mee kunnen nemen.

En dan na alle voorbereidingen die jullie getroffen hebben, is het eindelijk zover! Jullie gaan trouwen! Geniet echt van ieder moment, want de dag is echt zomaar voorbij.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.