Modeca

Trouwjurken van het merk Modeca

Modeca is een Nederlands bruidsmode fabrikant, en produceert exclusieve bruidsjurken. Dit doet Modeca al voor ongeveer 70 jaar op een internationaal niveau. De bruidscollecties van Modeca maken een grote indruk met ingetogen elegantie. De stoffen en materialen zijn van de hoogste kwaliteit, unieke silhouetten, zijn stijlvol maar hebben een moderne uitstraling. Hieronder de hele geschiedenis van Modeca.

Het ontstaan van Modeca

Modeca  werd opgericht rond 1946 in Oldenzaal. In het verleden was het een schattig klein winkeltje met allerlei prullaria zoals veters en knopen. Na een paar jaar verhuisde Modeca naar Enschede, waar ze met succes bruidsmode gingen ontwerpen, alles werd met de hand gemaakt.

Bruidsmode in de jaren 60 en 70

In de jaren 60 produceerde Modeca  bruidskleding, communiekleding en zwangerschapsjurken. Het was een drukke tijd waar Modeca bekend was om de ​​creativiteit en waren ze eenflexibele partner voor winkels en bruiden. In de  jaren 70 kwam er een enorme verandering voor de bruidsmode industrie, je had toen veel alternatieve bruiden die in jeans op een paard of op de fiets gingen trouwen. Bruiloften waar niet meer interessant en de mensen begonnen andere jurken te kopen in plaats van de traditionele trouwjurk.

Romantisch & Modern de 80’s en 90’s

In de jaren 80 kwam de romantiek weer helemaal terug en was een witte bruiloft weer populair. In die periode waren er ook  tv-programma’s over bruiloften en mooie bruidjes. Modeca begon deel te nemen aan shows en waren één van de eerste fabrikanten van trouwjurken die internationaal opererende. In de jaren 90 hadden we nog steeds stijl van de jaren 80, maar de bruiden begonnen nu toch te veranderen van mening. Ze begonnen meer de moderne look mooi te vinden. Modeca voelde dat perfect aan en begon andere trouwjurken te ontwerpen.

Verkooppunten van het bruidsmodemerk Modeca

Modeca Mariages Bruidsmode

Mariages Bruidsmode
Hoogeveen

Koonings Bruidsmode Modeca

Koonings The Wedding Palace
Deurne

Modeca De Bruidssalon

De Bruidssalon
Stadskanaal

Modeca trouwjurk

Bruidsboutique MariAnna
Sneek

Bruidsmode Lisa Modeca

Bruidsmode Lisa
Hengelo

Bruidshuis Diana Modeca trouwjurk

Bruidshuis Diana
Boxmeer

Modeca trouwjurk

Bruidshuis Elly
Zwanenburg

Bruidsjurk van Modeca

Compagne Bruidsmode
Hardenberg

Modeca Valkengoed Wedding Fashion

Valkengoed Wedding Fashion
Amersfoort

Modeca Alicante

Bruidsboetiek Lovely Lady
Waalwijk

Le Papillon

Xsasa Bruidsmode
Groningen

Bruidshuis Dokter-De Graaf

Bruidshuis Dokter-De Graaf
Kampen