Trouwkleding voor heren

Trouwkleding voor heren

Trouwkleding voor heren

Voor de bruidegom begint de mooiste dag bij een perfect trouwpak. Maar een trouwpak kies je niet zomaar. Een trouwpak moet voldoen aan al jouw wensen en eisen. Maar hoe weet je welk pak het beste bij jou past? Om je alvast op weg te helpen, hebben wij in dit blog de verschillende stijlen in trouwkleding voor heren voor je op een rijtje gezet. Het kiezen van de perfecte trouwkleding wordt zo echt een makkie!

Verschillende soorten trouwpakken

Voordat je op zoek gaat naar het perfecte trouwpak, raden wij je aan om je je alvast te verdiepen in de verschillende soorten trouwpakken. Kijk op internet naar wat je mooi vindt en wat er bij jou past. Er zijn verschillende soorten trouwpakken waar je als bruidegom uit kunt kiezen. Hieronder volgen de bekendste stijlen voor de bruidegom.

Smoking

Een smoking is een tweedelig kostuum dat uit een jasje en een broek bestaat. Traditioneel is de smoking zwart. De smoking wordt gedragen met een zwarte vlinderdas, vandaar dat de dresscode ook wel ‘black tie’ wordt genoemd. En vergeet niet dat je onder een smoking altijd lakschoenen hoort te dragen. De smoking wordt vaak los gedragen, dus niet dichtgeknoopt. Zo laat je je broekriem zien. Sommige mannen vinden dit niet mooi en kiezen ervoor om een jasje met een taillesjerp te dragen. Smokings zijn enorm stijlvol voor een huwelijk. Het heeft namelijk het voordeel dat je altijd feestelijk gekleed bent op jouw mooiste dag. Daarnaast kan het fantastisch zijn wanneer jullie (dag)gasten ervoor kiezen om mee te doen en ook een smoking te dragen. Hierdoor wordt er een mooi geheel gecreëerd op de meest bijzondere dag van jullie leven. By the way… ook erg leuk voor de foto’s!

Smoking trouwpak

 

Jaqcuet als trouwpak

Een jacquet is iets wat niet vaak voorkomt, maar wel heel stijlvol kan zijn. Een jacquet is formeler dan een smoking. De mooie details die op een jacquet aanwezig zijn, waaronder de split die in de onderrug begint en de bijpassende knopen die daarnaast zitten geven het geheel een bijzondere uitstraling. Ook een volledig zwart jacquet kan er geweldig uitzien maar geeft wel een rouwtintje aan de kleding en is daardoor minder feestelijk. Wil je als bruidegom een jacquet dragen? Dan wordt dan van de belangrijkste gasten ook verwacht. Het is wel gepast als het jacquet van de bruidegom net iets afwijkt van de andere gasten.

 

Een rokkostuum dragen op jouw mooiste dag

Het meest formele pak dat je kunt kiezen is het rokkostuum, beter bekend als ‘het pinguïnpak’. Bij een jacquet is het jasje rond weggesneden, maar bij een rokkostuum is het jasje aan de voorkant redelijk kort met scherpe punten, maar het heeft wel een lang achterpand. Dit formele pak wordt veel gedragen door concertpianisten. Bij een rokkostuum hoor je ook een gilet te dragen, tevens in de kleur zwart. Het rokkostuum valt onder de dresscode white tie.

Een ‘gewoon’ trouwpak

Een trouwpak is natuurlijk nooit ‘gewoon’, maar de drie formeelste stijlen hebben we hierboven behandeld. Natuurlijk zijn er ook moderne trouwpakken (colbert en pantalon) en daarnaast kun je bij de bovengenoemde voorbeelden altijd afwijken van de etiquette. Ga voor een pak wat jij mooi vindt en waar je je goed in voelt.

Rietbergh trouwpak

Maatpak

De naam zegt het eigenlijk al… Een maatpak is altijd volledig op maat en exclusief te customizen naar wens. Uiteraard onder professionele begeleiding van een maatpakkenexpert. Er wordt een ontwerp van je trouwpak gemaakt en daarna gaan ze aan de slag. Stof kopen, snijden, tekeningen maken en het trouwpak wordt genaaid. Dit zal wel wat tijd in beslag nemen. Denk ongeveer aan een maand werk voor het atelier, maar dit kun je altijd even navragen bij de winkel waar je je pak op maat laat maken. Wanneer het pak klaar is, krijg je een seintje van de winkel en kun je een afspraak maken om het trouwpak te komen passen.

Nu je dit blog gelezen hebt, heb je vast wel een idee welk pak het beste bij jou past. Wij wensen je heel veel succes bij het vinden van jouw perfecte trouwpak!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.