Wat is er belangrijk aan jouw trouwkaart?

Wat is er belangrijk aan jouw trouwkaart?

Je gaat trouwen! Een spannende, maar super leuke tijd breekt aan. Je moet op zoek naar de perfecte trouwlocatie, een fotograaf, bruidsjurk en noem het allemaal maar op. Maar wat ook zeker niet onbelangrijk is, is de trouwkaart. Hoe komt jouw trouwkaart er uit te zien? En wat moet je allemaal vermelden op de uitnodiging? Om de perfecte trouwkaart te maken, hebben wij hieronder alvast een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. 

Een goede planning is belangrijk

Een onbezorgd huwelijk vraagt om een goede planning. Voordat je aan de slag kunt met jouw trouwkaart, moet je weten hoe jullie dag er ongeveer uit komt te zien. Waar vindt het huwelijk plaats en wat gaan jullie deze dag allemaal doen? Daarnaast is het belangrijk om de trouwkaarten op tijd te versturen. Wij raden je aan om dit ongeveer 6 tot 9 weken voor het huwelijk te doen. Ga je trouwen in de zomer of op een feestdag? Dan kun je eerst een save-the-date kaart versturen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je gasten deze dag voor jullie vrij houden.

Wil je je trouwkaart zelf ontwerpen? Houd er dan rekening mee dat dit meer tijd vraagt dan een kant-en-klare-trouwkaart. En voordat je de definitieve trouwkaart laat drukken, moet er eerst een proefdruk gemaakt worden. Waarom? Zo kun je kijken of alles op de juiste plek staat en of je geen informatie vergeten bent. Dit hele proces duurt ongeveer 2 à 3 maanden.

Hoe worden jullie namen vermeld op de uitnodiging?

Allereerst begin je met de aankondiging van jullie huwelijk; “Wij gaan trouwen!”. Hierbij vermeld je dan ook gelijk jullie namen. Officieel horen jullie volledige namen vermeld te worden, maar er wordt steeds vaker van de etiquette afgeweken dus doe wat goed voelt en wat bij jullie past. De naam van de bruid komt normaal gesproken als eerst, met meisjesnaam. Wanneer jullie zin getrouwd, komt zijn naam eerst en gebruik je de aangetrouwde achternaam (als dit van toepassing is natuurlijk). Het belangrijkste is, is dat jullie gasten weten wie er gaan trouwen.

Belangrijke informatie voor op de trouwkaart

Je vermeld de datum waarop je gaat trouwen, het liefst met jaartal en dag. De tijd en locatie is ook niet onbelangrijk om te noemen. Hebben jullie meerdere locaties waar de activiteiten plaatsvinden? Noem dan per activiteit de locatie, het adres zonder postcode en het tijdstip wanneer de gasten worden verwacht. En vergeet niet jullie eigen adres op de kaart te vermelden. Zo kunnen je gasten een kaartje of een bloemetje sturen.

Naast de bovengenoemde informatie kun je ook een RSVP, cadeautip, routebeschrijving, dresscode, het thema en de informatie van de ceremoniemeester opnemen in jullie uitnodiging. Vraag je gasten om voor een bepaalde datum te reageren op de uitnodiging.

Maar zorg ervoor dat je niet teveel informatie op de trouwkaart zet. Zo kan er alleen maar verwarring ontstaan. Maak duidelijke keuzes in wat je wel en niet op trouwkaart vermeld.

Maak onderscheidt tussen de dag- en avondgasten

Waarschijnlijk nodig je niet alle gasten uit voor de hele dag. Zorg dat jullie gaten weten voor welk onderdeel ze zijn uitgenodigd. Hier zijn verschillende manieren voor. Je kunt ervoor kiezen om in een aparte brief te vermelden wanneer hij/zij welkom is. Ook kun je er een extra kaartje aan toevoegen met daarop de tijden. Maar je kunt ook verschillende trouwkaarten laten drukken voor de dag- en avondgasten. Het kost je maar weinig tijd en wij vinden dit persoonlijk het meest duidelijk en netjes overkomen op de gast. Zo ziet de gast namelijk niet direct voor welke onderdelen hij/zij niet uitgenodigd is.

Hoe komt jullie trouwkaart eruit te zien?

Alle informatie staat op de kaart, maar hoe gaat je trouwkaart eruit zien? Er zijn veel mogelijkheden voor het ontwerp. Bepaal eerst de stijl welke stijl de trouwkaart moet hebben. Welke sfeer en kleur past bij jullie en bij thema van de bruiloft? Voor de meest bijzondere trouwkaarten kun je alvast een kijkje nemen op Trouwkaarten.nl. Zij zijn al ruim 20 jaar de grootste aanbieder en drukker van trouwkaarten in Nederland. Hier kun je overigens ook voor save the date kaarten, menukaarten, tafelkaartjes en kadokaartjes terecht.

Wij hopen dat de bovenstaande tips je hebben geholpen. Wij wensen je vel succes met het ontwerpen van de perfecte trouwkaart.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.